آیا پوست کیوی قابل خوردن است؟

همه چیز درباره کیوی و آیا پوست کیوی قابل خوردن است؟

بسیاری از افرادی که کیوی دوست دارند، نمی دانند که پوست کیوی خوردنی است یا خیر؟ در واقع، پوست کیوی قابل خوردن است، اما برخی تمایلی به خوردن پوست کرکی کیوی ندارند.در این مقاله به بررسی مزایا و معایب خوردن پوست کیوی می پردازیم.

پوست کیوی حاوی مواد مغذی به خصوص فیبر، فولات و ویتامین E می باشد. فیبر برای عملکرد بهتر روده ، اهمیت دارد. مصرف فیبر، احتمال بروز بیماری های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش می دهد.

فولات نیز یکی دیگر از موادی است که برای رشد و تقسیم سلول ها ضروری است و به پیشگیری از نقایص لوله های عصبی در دوران  بارداری کمک می کند.

ویتامین E، ویتامین محلول در چربی است که اثرات آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.

در نتیجه، خوردن پوست کیوی، باعث افزایش جذب فیبر، فولات و ویتامین E در بدن می شود.

بیشتر آنتی اکسیدان کیوی در پوست این میوه وجود دارد

در واقع، پوست کیوی سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین C و E می باشد. ویتامین C، ویتامین محلول در آب است، و قادر به دفاع از سلول های بدن در مقابل آنتی اکسیدان ها می باشد. ویتامین E  ویتامین محلول در چربی است که به مبارزه با رادیکال های آزاد می پردازد. در نتیجه، پوست کیوی حاوی آنتی اکسیدان های محلول در آب و چربی است، که برای محافظت بدن بسیار مهم می باشند.

از طرف دیگر ممکن است برخی افراد به  دلیل پوست کرکی این میوه،  از خوردن آن لذت نبرند.کیوی ممکن است منجر به بروز حساسیت در دهان شود. این مورد به دلیل وجود کریستال های کلیسیم اگزالات اتفاق می افتد و پوست حساس دهان خراشیده می شود. این  خراشیدگی با اسید کیوی ترکیب و باعث سوزش دهان می شود. اگر کیوی را با پوست بخورید، این حالت کمتر دیده می شود، زیرا پوست کیوی حاوی اگزالات است. کیوی رسیده کمتر دهان را اذیت می کند.

خوردن پوست کیوی

با این که کیوی میوه بسیار لذیذی است، اما برخی افراد نباید کیوی بخورند، مانند:

  • افرادی که نسبت به کیوی حساسیت و آلرژی دارند. خارش جزئی دهان یکی از رایج ترین نشانه های حساسیت به کیوی می باشد. تمامی افرادی که نسبت به این میوه آلرژی دارند، بایستی آن را کنار بگذارند. حساسیت های دهانی به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن به پروتئین های خاص، مانند آن چیزی که در کیوی می باشد، اتفاق می افتد، و منجر به بروز علائمی مانند خارش دهان، تورم لب ها، خارش گلو و یا گرفتگی بینی وسینوس ها می شود.
  • افرادی که سنگ کلیه دارند، باید از خوردن پوست کیوی دوری کنند، زیرا اگزالات موجود در پوست کیوی زیاد است. اگزالات در بدن با کلسیم ترکیب می شود و منجر به تشکیل سنگ های کلیوی خواهد شد.
  • حالا چه پوست کیوی خورده شود یا نه مصرف کیوی مزایای زیادی را به همراه دارد، از جمله:
  • کاهش سطح کلسترول: خوردن کیوی هر روز به مدت 8 هفته، سطح کلسترول خون را پایین می آورد و در مقابل، باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان در خون می شود.
  • کاهش فشار خون: خوردن 3 کیوی در روز، تقریبا به مدت 8 هفته، فشار خون شما را پایین می آورد.
  • جذب بهتر آهن: خوردن کیوی با غذاهای حاوی آهم به جذب بهتر آهن کمک می کند
  • افزایش مقاومت و ایمنی بدن: خوردن کیوی سیستم ایمنی شما را تقویت، و از احتقان و گلو درد نیز پیشگیری می کند.
  • بهبود وضعیت هاضمه: کیوی حاوی آنزیمی به نام آکتینیدین است که به هضم راحت مواد غذایی و پروتئین ها کمک می کند.
  • کاهش یبوست. فیبر موجود در کیوی به بهبود حرکات روده ای و پیشگیری از یبوست کمک می کند.

انتخاب، آماده سازی و نگه داری کیوی

در صورتی که مایل به خوردن کیوی هستید، آن هایی را که کوچک تر هستند، انتخاب کنید.  کیوی را انتخاب کنید که پوست صاف و بدون لک داشته باشد. سفت بودن کیوی به معنای نرسیده بودنش است، و اگر خیلی نرم و له باشد، خیلی رسیده و ترشیده شده است. کیوی های ارگانیک، آنتی اکسیدان بیشتری دارند، به همین خاطر اگر قادر به تهیه این نوع کیوی ها هستید، بهتر کیوی ارگانیک بخورید.

کیوی را حتما قبل از خوردن تمیز بشویید تا تمام میکروب ها از روی پوست کیوی برداشته شوند. بهتر است کیوی 15 دقیقه در آب بماند تا کاملا تمیز شود. معمولا درصد کمی آفت و حشره ش بر روی پوست کیوی باقی می ماند، اما با  این حال بهتر است قبل از خوردن خوب شسته شود تا آلودگی های ناشی از روند تولید، بسته بندی و جا به جایی از روی پوست برداشته شود.

کیوی زمانی برداشت می شود که کامل نرسیده باشد. در صورتی که هوا سرد باشد، روند رسیده شدن کیوی به کندی طی می شود، به همین خاطر، کیوی بایستی در دمای اتاق رسیده شود و زمانی که آماده خوردن می شود، در یخچال نگه داری شود. کیوی هفته ها در یخچال سالم باقی می ماند.

نتیجه گیری

کیوی یکی از میوه های خوشمزه و بسیار مقوی است. با این که پوست کیوی خوردنی است و سرشار از فیبر، فولات و آنتی اکسیدان است، اما بسیاری از مردم خوردن پوست کیوی را دوست ندارند.

افرادی که سابقه حساسیت دهانی به کیوی دارند و یا افراد مبتلا به سنگ کلیه، بهتر است پوست کیوی نخورند، زیرا که پوست کیوی باعث تشدید علائم در این افراد می شود.

تقویت سیستم ایمنی، کاهش ابتلا به بیمار های قلبی و بهبود وضعیت هاضمه، از جمله مزایای مصرف کیوی می باشد، به همین خاطر سعی کنید کیوی را در سبد میوه های خود داشته باشید.

با تشکر مدیریت سایت دکتر کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی

 

درباره نویسنده

drsamadpour
خدمات دکتر صمدپور: ارائه برنامه غذایی تخصصی ویزه دوران بارداری و شیردهی، کودکان چاق یا کم وزن، سالمندان و ورزشکاران ارائه برنامه غذایی تخصصی ویژه بیماران دیابتی، قلبی، کلیوی، گوارشی و کبد چرب رفع چاقی موضعی و کاهش سایز در تمام نقاط بدن با جدیدترین دستگاه لاغری

پاسخ