مزایای گردو

مزایای گردو

گردو، سرشار از چربی های سالم ، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد و مصرف گردو در تضمین سلامتی شما می تواندموثر است  در این مقاله به بررسی مزایای گردو می پردازیم:

  1. سرشار از آنتی اکسیدان

گردو خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد، و سرشار از ویتامین E و ملاتونین است که  به فراوانی در لایه  خارجی مغز گردو یافت می شوند. خوردن گردو از بالا رفتن سطح کلسترول بد (LDL) پیشگیری می کند. افزایش سطح این کلسترول باعث گرفتگی رگ های خونی و به اصطلاح تصلب شریان می شود.

  1. منبع غنی ازامگا 3

از بین آجیل ها گردو دارای بالاترین درصد امگا 3 می باشد. اسید چرب  امگا 3 آلفا لینولنیک  نام دارد، چربی ضروری می باشد و بایستی به اندازه کافی در رژیم غذایی مصرف شود. تحقیقات نشان می دهند مصرف این چربی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی بسیار موثر می باشد.

  1. کاهش التهاب

التهاب، ریشه اصلی بروز بسیاری از بیماری هاست، از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع دو ، آلزایمر و سرطان. پلی فنول موجود در گردواز بدن در برابر آنتی اکسیدان ها محافظت می کند و خاصیت ضد التهابی دارد.

گردوحاوی چربی امگا 3، منیزیوم و اسید آمینه آرژنین می باشد، که همگی در کاهش میزان التهاب نقش دارند.

  1. تقویت عملکرد روده

روده، محل زندگی بسیاری از باکتری ها و میکروب های مفیدی است که برای سلامت روده و بدن ضروری هستند. در صورت بر هم خوردن رشد باکتری های غیر مفید، التهاب و بیماری های مختلف روده ای، و یا بروز سایر مشکلات هم چون چاقی، بیماری های قلبی و سرطان افزایش می یابد.

آن چه که می خورید، بر تشکیل میکروب های روده ای تاثیر می گذارد. خوردن گردو، یکی از راه های تقویت این میکروارگانیسم ها و روده می باشد. خوردن روزانه گردو باعث افزایش تعداد باکتری های مفید و پروبیوتیکی می شود.

  1. کاهش خطر ابتلا به سرطان

خوردن گردو، از بروز بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان سینه ، پروستات و کولورکتال پیشگیری می کند.

گردو، سرشار از پلی فنول الاژیتانین (Ellagitannin) می باشد، باکتری های روده ای قابلیت تبدیل این ماده به اورولیتین ها (Urolithin) را دارند. اورولیتین ها، خاصیت ضد التهابی دارند و از بروز سرطان کولورکتال و یا سایر سرطان ها پیشگیری می کنند.  

علاوه بر این، اورولیتین ها خاصیت مشابه هورمون ها دارند، و قادر به مسدود کردن گیرنده های هورمونی در بدن می باشند. به همین خاطر، احتمال بروز بسیاری از سرطان های مرتبط با هورمون ها، به خصوص سرطان سینه و پروستات، کاهش می یابد.

مزایای گردو

6.کمک به حفظ تعادل وزنی

گرچه تراکم انرژی در گردوزیاد است  اما انرژی جذب شده از گردو، کمتر از انرژی جذب شده از سایر مواد مغذی می باشد. تحقیقات نشان می دهند که مصرف گردو، به کنترل اشتها نیز کمک می کند. در تحقیقی نشان داده شد نوشیدن اسموتی تهیه شده با گردو، روزی یک لیوان به مدت 5 روز، به کاهش اشتها و کنترل گرسنگی کمک می کند. بعد از پنج روز،اسکن مغز نشان داد که ناحیه ای از مغز فعال می شود که فرد در برابر خوردن غذاهایی مانند کیک و سیب زمینی سرخ کرده مقاومت می کند.

7. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

از آن جایی که چاقی و اضافه وزن، احتمال بالا رفتن سطح قند خون و دیابت را افزایش می دهد، مصرف گردو با کنترل وزن، از بروز دیابت پیشگیری می کند. البته در افراد دیابتی مصرف داروهای دیابت و رژیم غذایی سالم ، بایستی ادامه پیدا کند. همچنین مصرف روغن گردو به کاهش هموگلوبین A1C( میانگین قند سه ماهه)، کمک می کند.

  • کاهش فشار خون

بالا رفتن فشار خون، احتمال بیماری های قلبی و سکته را افزایش می دهد. مصرف گردو چه در افرادی که فشار خون نرمالی دارند، و چه افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، به تنظیم فشار خون کمک می کند.

رژیم غذایی مدیترانه ای و مصرف گردو، در کاهش فشار خون دیاستولی بسیار موثر می باشد، حتی کاهش جزئی فشار خون نیز می تواند تا حد بسیار زیادی از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کند.

  • تضمین سالمندی سالم

مهم است که با افزایش سن، عملکرد فیزیکی بدن نیز حفظ شود، این مورد با مصرف مواد غذایی سالم و مفید امکان پذیر می باشد. تحقیقات نشان می دهند، افراد مسنی که رژیم غذایی سالمی دارند، کمتر در معرض آسیب های فیزیکی قرار دارند. گردو نیز از جمله مواد مغذی است که مصرف آن در همه سنین توصیه می شود.

گرچه گردو کالری زیادی دارد، اما سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و چربی هایی است که برای حفظ سلامتی و عملکرد بدن ضروری هستند.

  • تقویت عملکرد مغز و حافظه

تحقیقات نشان می دهند، مواد مغذی موجود در گردو، از جمله چربی های غیر اشباع ، پلی فنول ها و ویتامین  E، اثرات آنتی اکسیدانی دارند و از بروز آسیب و التهاب مغز پیشگیری می کنند.

گردو در تقویت و بهبود قدرت یادگیری، حافظه و کاهش استرس نیز بسیار موثر می باشد. به همین خاطر، مصرف گردو به عملکرد بهتر مغز، از جمله تسریع قدرت پردازش و تقویت حافظه کمک می کند.

  • تقویت قوای جنسی مردان

رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده و قند، باعث کاهش تولید اسپرم می شود. مصرف گردو در قدرت باروری آقایان و سلامت اسپرم ها موثر می باشد، و باعث بهبود شکل و حرکت اسپرم ها نیز می شود. گردو با کاهش اثرات اکسیدانی و آسیب غشای مخاطی اسپرم ها، از اسپرم ها محافظت می کند.

  • افزایش سطح چربی های خون

همان طور که می دانید، با افزایش سطح تری گلیسیرید و کلسترول بد (LDL)، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی نیز افزایش می یابد. مصرف مداوم گردو، به کاهش سطح این نوع کلسترول کمک می کند، به خصوص اگر هر روز و به مدت 8 هفته مصرف شود.

نتیجه گیری

گردو، ماده ای است بسیار مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان و اسید چرب امگا 3، به همین خاطر، برای سلامت بدن بسیار مفید می باشد و از بروز بیماری های التهابی و قلبی پیشگیری می کند.

علاوه بر این، پلی فنول های موجود در گردو، برای فعالیت باکتری های مفید روده ای و عملکرد روده ها بسیار مفید هستند.

درباره نویسنده

drsamadpour
خدمات دکتر صمدپور: ارائه برنامه غذایی تخصصی ویزه دوران بارداری و شیردهی، کودکان چاق یا کم وزن، سالمندان و ورزشکاران ارائه برنامه غذایی تخصصی ویژه بیماران دیابتی، قلبی، کلیوی، گوارشی و کبد چرب رفع چاقی موضعی و کاهش سایز در تمام نقاط بدن با جدیدترین دستگاه لاغری

پاسخ

شانزده + یازده =