سوء تغذیه، وضعیت شایعی است که باید سریعا ارزیابی و درمان شود. سوء تغذیه به معنای عدم تعادل تغذیه ای است . تصور عام از سوء تغذیه کمبود مواد غذایی است که در اثر کمبود کالری ایجاد می شود. این وضعیت بیشتر در مناطقی دیده می شود که دسترسی کافی به غذا وجود ندارند در حالیکه مصرف بیش از حد کالری باعث افزایش وزن و چاقی میشود و این اشخاص می توانند همزمان سوء تغذیه هم داشته باشد. این افراد به میزان کافی و یا حتی بیشتر کالری مصرف می کنند اما، مواد غذایی مفید از قبیل ریز مغذیها و پروتئین کافی دریافت نمی کنند، که در نهایت می تواند منجر به کمبود ویتامین، مواد معدنی و یا پروتئین شود.
سوء تغذیه می تواند نتیجه تغذیه ناکافی ،اختلال عضوی از بدن ویا عفونت های شدید و آسیب های فیزیکی باشد. بعضی از گرو ههای سنی مثل سالمندان ، کودکان ، خانم های باردار و شیرده بیشتر در معرض سوتغذیه و دریافت ناکافی مواد غذایی می باشند.
نوع دیگر از سوء تغذیه زمانی است که بیمار در بیمارستان بستری می شود. مطالعات نشان می دهد که میزان سوء تغذیه در میان بزرگسالان 15 تا 60 درصد بیماران بستری در بیمارستان می باشد. دلایل زیادی برای این حالت وجود دارد. برای مثال، نیاز به کالری و مواد مغذی به علت بیماری بیشتر می شود یا بیمار مشکل سوجذب دارد و قادر به جذب مواد غذایی نیست.
تشخیص به موقع سوء تغذیه بسیار مهم است. افرادی که در بیمارستان دچار سوء تغذیه می شوند، قطعا پروسه درمان و دوره نقاهت شان نیز تحت تاثیر این وضعیت قرار می گیرد. مطالعات نشان می دهد که سوء تغذیه میزان مرگ، طول دوره بستری بودن و هزینه های درمانی را افزایش می دهد. متخصصین وضعیت بیماررا با توجه به سابقه بیمار، معاینات فیزیکی وآزمایشات مورد بررسی قرار می دهند. یکی از ظایف متخصصین تغذیه بخصوص در کشورهای پیشرفته ارزیابی و مداخلات به موقع تغدیه ای بیماران بستری است
منبع http://www.eatright.org
با تشکر مدیریت سایت متخصص تغذیه و رژیم درمانی