میز تلویزیون

کبد چرب

کبد چرب

آشنایی با بیماری کبد چرب

کبد چرب را هنوز نمی توان به عنوان یک بیماری تعریف کرد اما تعریف مرسومی که در معاینه ها برای متوجه شدن بیماران از عارضه خود گفته می شودبه این صورت است “این بیماری زمانی اتفاق می افتد که در سلول های کبد ،چربی اضافی جمع شده است”با انباشته شدن چربی ها در سلول های کبد، فضای میان بافتی پر می شود. در ساده ترین توضیح می توان گفت که عملکرد کبد با نقص مواجه شده و مانند گذشته نمی تواند چربی ها را شکسته و سپس خارج کند.اگر شخصی مواد غذایی چرب را در برنامه غذایی خود بدون کنترل مصرف کند مقدار چربی بیش از اندازه  به کبد خواهد رسید.حال کبد نمی تواند با دریافت این حجم از چربی فرآیند متابولیسم را در هر وعده غذایی به خوبی انجام دهد.در نتیجه چربی های اضافی به مرور زمان به سلول های کبد لطمه وارد کرده و موجب التهاب کبد خواهد شد.در نهایت فرد با کبد چرب روبه رو می شود.

با مراجعه بیمار به متخصص ،پزشک سعی میکند که در  شیوه زندگی فرد تغییراتی را اعمال کند.این تغییر سبک زندگی با تغییر تغذیه و رژیم غذایی ،بالا بردن فعالیت جسمانی و ورزش،در صورت لزوم تجویز داروهایی برا ی کنترل کردن مقدار کلسترول و قند خون و … همراه خواهد بود.

با توجه به اینکه مهم ترین عامل در درمان بیماری کبد چرب رژیم غذایی است.شما می توانید به متخصص تغذیه برای تنظیم یک رژیم غذایی منظم و متناسب با کبد چرب مراجعه کنید.شما می توانید با دکتر کورش صمد پور متخصص تغذیه با ارائه برنامه غذایی تخصصی ویژه بیماران گوارشی و کبد چرب  در این زمینه مشورت کرده و بیماری خود  را کنترل کنید.

کبد چرب

اقدامات لازم برای درمان کبد چرب

اگر از پیشرفت بیماری کبد چرب به موقع  جلوگیری نشود عوارض جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.بهتر است که با اقدامات لازم  برای درمان بیماری کبد چرب آشنایی پیدا کنید.

کاهش وزن:کم کردن وزن باید به روشی صحیح و سالم انجام بگیرد .بیماران باید بدانند که کم کردن وعده های غذایی روزانه و گرسنه نگه داشتن طولانی مدت  هیچ کمکی به بیماری آنها نخواهد کرد و برعکس مشکل آنها را تشدید می کند.کم کردن وزن باید اصولی صورت بگیرد زیراکاهش وزن شدید در مدت کوتاه از عوامل بوجودآورنده کبد چرب است.

مواد غذایی انتخاب شده:بیماران با کبد چرب باید در رژیم غذایی خود محدودیت هایی را به وجود آورند.غذاهای پر چرب به طور کامل باید از برنامه غذایی آنها حذف شود.مصرف غذای فرآوری شده ، هله هوله ها،گوشت قرمز و لبنیات باید کنترل شود.مصرف مواد قندی رابه حداقل برسانید در عوض مصرف سبزیجات و میوه ها باید افزایش پیدا کند. گاهی اوقات بیماری کبد چرب خود یکی از عوارض بیماری های دیگر مانند کلسترول بالا،چاقی و بالا بودن قند خون است که با مداخله داروها باید آنها را درمان کرد.زیرا درصورت درمان نشدن این موارد، تلاش ها برای درمان بیماری کبد چرب تاثیر پذیر نخواهد بود.

رژیم غذایی در بیماری کبد چرب

پرهیز از مواد غذایی چرب اولین نکته ایی است که باید در رژیم غذایی خود به آن دقت کنید همچنین نکات زیر در راستای درمان بیماری و خوردن مواد غذایی به شما کمک خواهد کرد.

  • چربی های اشباع شده و ترانس که به چربی های بد شناخته می شوند در گوشت های پر چرب مثل گوشت قرمز،مرغ با پوست و لبنیات پرچرب دیده می شود.مصرف چربی های بد را می توان با کنترل مصرف شیرینی ،کیک ها،تنقلات بسته بندی شده مانند چیپس و غذاها ی سرخ شده به حداقل رساند.
  • کربوهیدارت هایی مانند شکر،شیرینی ها،آرد تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده به تری گلیسرید که نوعی چربی جمع شده در کبد است تبدیل می شوند.پیشنهاد می شود که کربوهیدارت های تصفیه شده مانند نان سفید،برنج،ماکارونی در برنامه غذایی محدود شود.کربوهیدارت های سالم باید جایگزین این موارد بشوند .خوراکی هایی مانند سبزیجات،حبوبات،نان های سبوس دار،میوه ها یی مانند لیمو،انار،توت فرنگی و ……
  • ویتامین Eنقش یک آنتی اکسیدان را در بدن ایفا می کند و در مقابل آسیب های رادیکال های آزاد ایستادگی می کند و در نتیجه این مقابله برای کبد بسیار موثر خواهد بود.
  • استفاده ادویه هایی مانند زیره،زردچوبه هم توصیه می شود

منتظرنظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکتر صمد پور متخصص تغذیه

اشتراک گذاری مقاله

عضویت در خبرنامه مقالات پزشک

برای دریافت آخرین مقالات پزشکی ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید .

مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 2 =

کبد چرب
Picture of دکتر کوروش صمدپور
دکتر کوروش صمدپور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

فهرست

دکتر کوروش صمد پور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی MD,PhD
فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران MD