غذاهای ارگانیک

غذاهای ارگانیک

حتما شما هم به غذاهای ارگانیک موجود در مغازه ها و فروشگاه ها توجه کرده اید. و سوالاتی از قبیل میزان سلامت این غذا ها و حتی قیمت آن ها برای شما پیش آمده است.

تعریف غذای ارگانیک

غذاهای ارگانیک بدون موارد زیر تولید می شوند:

  • آفت کش ها
  • بارور شدن با مواد مصنوعی
  • آنتی بیوتیک ها
  • علف کش ها
  • مواد هورمونی

محصولات حیوانی ارگانیک، مانند گوشت، تخم مرغ و یا محصولات لبنی، از حیواناتی به دست می آیند که تغذیه کاملا ارگانیک دارند، و هیچ گونه آنتی بیوتیک و یا هورمون دریافت نمی کنند.

قرار گرفتن برچسب ارگانیک بر روی محصولات، به این معناست که تمامی قوانین مربوطه به اصول اولیه این قبیل غذاها رعایت شده است. کشاورزانی که به تولید غذای ارگانیک می پردازند، از منابع قابل بازیافت استفاده می کنند تا به حفظ و نگه داری خاک و آب در آینده نیز کمک شود.

غذای ارگانیک

غذاهای ارگانیک به دو صورت در دسترس هستند:

  • 100 درصد ارگانیک. تمامی مواد تشکیل دهنده کاملا ارگانیک هستند.
  • 95 درصد ارگانیک.

غذاهای طبیعی

غذاهای طبیعی، غذاهایی هستند که به گونه ای تهیه می شوند که بسیار مشابه به طعم اولیه شان باشند. قوانین سخت گیرانه غذاهای ارگانیک، شامل مواد غذایی طبیعی نمی شود. اما با این حال، غذاهای طبیعی فاقد هرگونه مواد مصنوعی و یا نگه دارنده هستند.

برخی از مواد غذایی طبیعی هم می توانند ارگانیک باشند. مانند موادی که در مزرعه تولید می شوند، اما به عنوان یک غذای ارگانیک مورد تائید قرار نمی گیرند. برای مطمئن شدن از نوع محصولات، حتما برچسب روی بسته بندی را مطالعه کنید.

آیا غذاهای ارگانیک سالم هستند؟

وزارت کشاورزی ایالت متحده آمریکا، سالم بودن و یا مغذی بودن غذاهای ارگانیک را به نسبت سایر محصولات به طور قطعی تائید نمی کند، اما این محصولات  و مواد غذایی می توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند.

غذاهای ارگانیک عاری از هرگونه آفت کش هستند، که خود از مزایای این قبیل محصولات است، و برای محیط زیست نیز بهتر می باشد. این موضوع برای سلامتی شما  بسیار حائز اهمیت است.

با این وجود، حتی اگر از غذاهای ارگانیک استفاده می کنید، حتما نکات ایمنی و بهداشتی زیر را در نظر داشته باشید:

  • محصولات حتما باید شسته شوند، اگر پوست کثیفی دارند، باید پوستشان کنده شود.
  • گوشت ارگانیک می تواند باکتری ها را در خود نگه دارد و باید مانند محصولات گوشت معمولی در دمای مناسب پخت گردد
  • همچنین، بسیاری از تولید کنندگان غذا، و صاحبان مزارع، و باغات، وب سایت هایی را برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد استانداردهای خود دارند. شما همچنین می توانید اطلاعات مربوط به رتبه بندی و سایر برچسب ها را از گروه های مصرف کننده معتبر در اینترنت پیدا کنید.

لازم به ذکراست درایران محصول کاملا ارگانیک نداریم و محصولاتی که به نام ارگانیک ارایه میشوندبیشتر محصولات سالمی هستندکه در تولید آنها از آفت کشها  یا آنتی بیوتیک یا هورمون استفاده نشده است و تحت عنوان محصولات سبز یا طبیعی عرضه میگردد

با تشکر مدیریت سایت دکتر کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی

اشتراک گذاری مقاله

عضویت در خبرنامه مقالات پزشک

برای دریافت آخرین مقالات پزشکی ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید .

مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 13 =

غذای ارگانیک
Picture of دکتر کوروش صمدپور
دکتر کوروش صمدپور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

فهرست

دکتر کوروش صمد پور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی MD,PhD
فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران MD