تیلاپیا یک ماهی ارزان قیمت با بو و مزه ملایم است که چهارمین غذای دریایی رایج در آمریکا است. بسیاری از مردم تیلاپیا را دوست دارند زیرا علاوه بر مقرون به صرفه بودن بوی کمتری نسبت به ماهی های دیگر دارد. به هر حال مطالعات علمی در رابطه با محتویات چربی موجود در ماهی تیلاپیا نگرانی هایی را خاطر نشان کرده است و همچنین سوالاتی در رابطه با نحوه پرورش این گونه ماهی ها مطرح شده است.
بسیاری از مردم بیان می کنند که به هیچ عنوان نباید این ماهی را مصرف کرد زیرا ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد .در این مقاله، مزایا و خطرات مصرف تیلاپیا بیان می شود.
ماهی تیلاپیا چیست؟
نام تیلاپیا به گونه های متعددی از ماهی های آب شیرین که به خانواده سیچلاید تعلق دارد ، اشاره دارد .اگر چه تیلاپیا وحشی ، بومی آفریقا هست . در حال حاضر این ماهی امروزه در بیش از 135 کشور در دنیا پرورش داده می شود. یک ماهی ایده آل برای پرورش است زیرا به سرعت رشد می کنند واز رژیم غذایی گیاهی تغذیه می کنند و دردسر زیادی ندارند که همین عوامل باعث شده در مقایسه با دیگر غذاهای دریایی ارزان قیمت تر باشد
مزایا و معایب تیلاپیا به طور عمده به شیوه های پرورش و موقعیت مکانی آنها بستگی دارد.چین بزرگ ترین تولید کننده ماهی تیلاپیا است که سالانه بیش از 1.6 میلیون تن تولید می کند و اکثریت واردات تیلاپیای آمریکا را تامین می کند
منبع عالی پروتئین و مواد مغذی
تیلاپیا یک منبع بسیار موثر پروتئین است. در 100 گرم آن، 26 گرم پروتئین موجود بوده و فقط 128 کالری دارد.علاوه بر وجود چشمگیر ویتامین ها و مواد معدنی تیلاپیا غنی از نیاسین، ویتامین B12، فسفر، سلنیوم و پتاسیم است.
هر 100 گرم حاوی موارد زیر است:
- کالری :128
- کربوهیدرات : 0 گرم
- پروتئین:26 گرم
- چربی:3گرم
- نیاسین:24% RDI
با این حال، نوع چربی در این ماهی به شهرت بد آن کمک کرده است.که در زیر به آن اشاره می کنیم
مستنداتی در رابطه با نحوه غیر صحیح پرورش این ماهی ها گزارش شده است از آنجایی که درخواست مصرف کنندگان قیمت پایینی است پرورش دهندگان نیز از روش های مقرون به صرفه استفاده می کنند که گزارش ها در دهه های گذشته مربوط به کشور چین بوده است که ماهی ها از خوراکی ها و یا آب سالمی تغذیه نمی کنند و ممکن است با مواد شیمیایی مضر آلوده شده باشند که از واردات برخی از آنها به کشور آمریکا جلوگیری شده و برگشت خورده اند.
بهترین راه برای خوردن تیلاپیا انتخاب درست و جایگزین های بهتر است.
به دلیل گزارشاتی که از نوع پرورش این ماهی در چین شده است بهتر است تیلاپیای وارداتی این کشور مصرف نشود و تیلاپیلای سایر نقاط جهان استفاده شود.
انواع ماهی های دیگر سالم تر و امن تر برای مصرف هستند. ماهی مانند قزل آلا دارای مقدار بیشتری اسید چرب امگا 3 نسبت به ماهی تیلاپیا است.همچنین پرورش این نوع ماهی ها مطمئن تر است.
با تشکر مدیریت سایت دکتر کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی