فواید تخم مرغ

فواید تخم مرغ

تخم مرغ، منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است که به عنوان یک غذای خارق العاده مشهور است

در این مقاله، به بررسی فواید خوردن تخم مرغ  که توسط متخصص تغذیه تایید می شود می پردازیم.

  • تخم مرغ ماده بسیار مغذی است

تخم مرغ، یکی از مغذی ترین مواد خوراکی و حاوی ویتامین A، فولات، ویتامین B5، ویتامین B12، ویتامین B2، فسفر و سلنیوم می باشد. ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B6، کلسیم و زینک نیز در تخم مرغ یافت می شوند.

علاوه بر موارد گفته شده، تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، کالری، و چربی های سالم نیز می باشد، که همگی برای سلامت بدنی ضروری و مهم هستند. در واقع، تخم مرغ را می توان به عنوان یک غذای کامل در نظر گرفت.

  • با این که تخم مرغ میزان کلسترول بالایی دارد، اما تاثیری بر کلسترول خون نمی گذارد

تخم مرغ، کلسترول زیادی دارد. اما جالب است بدانید که خوردن تخم مرغ، باعث بالا رفتن سطح کلسترول خون نمی شود.

کبد ما روزانه مقادیر بالایی کلسترول را تولید می کند، زمانی که مصرف غذاهای حاوی کلسترول افزایش می یابد، کلسترول کمتری توسط کبد تولید و ترشح خواهد شد.

با این حال، واکنش به خوردن تخم مرغ در هر فردی متفاوت می باشد:

  • در بیشتر افراد (70%)، تخم مرغ تاثیری بر سطح کلسترول خون نمی گذارد.
  • در برخی موارد (30%)، ممکن است سطح کلسترول خون مقداری بالا برود.

افرادی که به اختلالات ژنتیکی مانند هایپرکلسترولمی فامیلی (ارثی) و یا تغییرات ژنی به نام ApoE4، مبتلا هستند، بهتر است تخم مرغ کمتری مصرف کنند و یا آن را از رژیم غذایی شان حذف کنند.

  • تخم مرغ باعث افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) می شود

افرادی که سطح HDL (کلسترول خوب) خون شان بالا است، کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و یا سایر بیماری ها خواهند بود. خوردن تخم مرغ باعث افزایش سطح HDL خون می شود

  • تخم مرغ محتوی کولین می باشد

کولین، از جمله مواد مغذی است که به ندرت در رژیم غذایی افراد یافت می شود،

کولین، در ساخت غشای سلولی و سایر عملکرد های حیاتی، نقش اساسی را ایفا می کند. علائم و نشانه های کمبود این ماده غذایی بایستی جدی گرفته شود، البته خوش بختانه به ندرت شاهد کمبود کولین هستیم.

تخم مرغ، منبع بسیار خوبی از کولین است. هر تخم مرغ، محتوی 100 میلی گرم کولین می باشد.

فواید تخم مرغ

  • آیا تخم مرغ خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد

LDL که کلسترول بد نام دارد، با ابتلا به بیماری های قلبی در ارتباط می باشد. اما بسیاری از افراد از این موضوع اطلاع ندارند که LDL بر اساس اندازه ذرات، به انواع کوچک، متراکم و بزرگ تقسیم می شود. افرادی که LDL کوچک و متراکم دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی هستند.

در حالیکه مصرف تخم مرغ باعث افزایش سطح LDL شود، اندازه ذرات از کوچک و متراکم، به بزرگ تغییر پیدا می کند که یک عامل محافظتی از بیماریهای قلبی است

  • تخم مرغ حاوی گزانتین و لوتئین می باشد- آنتی اکسیدان هایی که برای سلامت چشم ها ضروری هستند

یکی از عوارض افزایش سن، کاهش بینایی می باشد. اما خوش بختانه مواد غذایی وجود دارند که از بروز چنین عوارضی پیشگیری می کنند. گزانتین و لوتئین، از جمله مواد مغذی هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند و در شبکیه چشم ذخیره می شوند. مصرف میزان کافی این دو ماده، از بروز بیماری های تخریبی شبکیه و آب مروارید پیشگیری می کند.

تخم مرغ نیز حاوی این دو ماده مغذی می باشد. علاوه براین دو ماده، تخم مرغ حاوی مقادیر بالایی ویتامین A نیز می باشد. کمبود این ویتامین، یکی از شایع ترین علل کوری در دنیا می باشد.

  • آیا تخم مرغ و امگا 3، به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید کمک می کند؟

میزان مواد مغذی موجود در تخم مرغ، به نحوه تغذیه و دان مرغ بستگی دارد. تخم مرغ های به دست آمده از مرغ هایی که خوراک آنها باامگا 3 غنی شده باشد سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، که به کاهش سطح تری گلیسیرید خون کمک می کنند، و در نتیجه از بروز بیماری های قلبی نیز پیشگیری خواهد شد.

  • تخم مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین و اسید آمینه های ضروری می باشد

پروتئین و اسید آمینه از جمله مواد ضروری در تولید بافت و مولکول هایی هستند که برای حفظ ساختار و عملکرد بدن ضروری می باشند. پس بهتر است مصرف این قبیل مواد در رژیم غذایی فراموش نشود. هر یک تخم مرغ، محتوی 6 گرم پروتئین می باشد.

تخم مرغ محتوی مقادیر خوبی اسید آمینه های ضروری است، در نتیجه، بدن قادر به استفاده از این اسید آمینه ها برای ساختن پروتئین می باشد.

از جمله مزایای مصرف پروتئین می توان به، کاهش وزن، افزایش حجم توده عضلانی، کاهش فشار خون و حفظ سلامت استخوان ها اشاره کرد.

  • تخم مرغ خطر سکته قلبی را افزایش نمی دهد حتی ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد

سالهای متمادی بسیاری از افراد بر این باور بودند که کلسترول تخم مرغ برای قلب مضر می باشد. اما تحقیقات اخیر چنین ادعایی را ثابت نمی کند. البته در یک تحقیقی مصرف تخم مرغ در افراد دیابتی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می داد.

  • تخم مرغ با کاهش دریافت کالری، به کم کردن وزن و لاغری کمک می کند

تخم مرغ یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین می باشد. از دیگرمزایای تخم مرغ این است که فرد با خوردن تخم مرغ، احساس پر بودن خواهد داشت، و تمایل کمتری به دریافت کالری دارد. مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه، باعث کاهش دریافت کالری در ساعت بعدی خواهد شد.

نتیجه گیری

تخم مرغ، غذای کاملی محسوب می شود. تحقیقات نشان می دهند، مصرف روزانه تخم مرغ مشکلی را به همراه نخواهد داشت. این ماده غذایی به راحتی تهیه می شود، ارزان است، و با بقیه مواد غذایی نیز قابل ترکیب و مصرف می باشد.

اشتراک گذاری مقاله
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on facebook

عضویت در خبرنامه مقالات پزشک

برای دریافت آخرین مقالات پزشکی ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید .

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 4 =

فواید تخم مرغ
دکتر کوروش صمدپور
دکتر کوروش صمدپور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

فهرست

دکتر کوروش صمد پور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی MD,PhD
فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران MD