هشت ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان

هشت ماده  غذایی سرشار از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدانها، عناصری هستند که در بدن تولید و در غذاها یافت می شوند. آنتی اکسیدانها از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. این رادیکال ها بر روی DNA سلولی تاثیر می گذارند و ساختار آن ها را تغییر می دهند و می توانند باعث سرطان شوند.

خوش بختانه، مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان، باعث افزایش این مواد در خون می شوند و در نتیجه، خطر ابتلا به بیماری ها و سرطان کاهش می یابد.

در این مقاله، به بررسی چند ماده غذایی می پردازیم که سرشار از آنتی اکسیدان هستند:

  1. شکلات تلخ

میزان کاکائو، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های شکلات تلخ بسیار زیاد است و به همین خاطر، ماده مغذی محسوب می شود. این قبیل مواد تشکیل دهنده، از بروز التهاب و بیماری های قلبی پیشگیری می کنند. مصرف شکلات تلخ و محصولاتی که کاکائو بیشتری دارند، فشار خون سیستولی و دیاستولی را کاهش میدهند.

شکلات تلخ همچنین، سطح کلسترول خوب (HDL) را بالا می برد و سطح کلسترول بد (LDL) را نیز کم می کند. LDL کلسترول مضری است که باعث التهاب رگ های خونی، و در نهایت بروز بیماری های قلبی می شود.

  1. زغال اخته

با اینکه زغال اخته، کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست. تحقیقات نشان می دهند، مصرف زغال اخته از زوال عقل و تاثیر افزایش سن بر روی عملکرد مغز پیشگیری می کند.

آنتی اکسیدان زغال اخته که آنتوسیانین نام دارد، از بروز بیماری های قلبی و فشار خون بالا پیشگیری می کند و باعث کاهش سطح LDL خون می شود.

  1. توت فرنگی

توت فرنگی، یکی از محبوب ترین میوه ها در میان توت هاست. این میوه شیرین، سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد. رنگ قرمز این میوه، به دلیل وجود آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین است. توت فرنگی های قرمز، خواص آنتی اکسیدانی بیشتری دارند.

افرادی که بیماری های قلبی و یا LDL بالایی دارند، بهتر است توت فرنگی و یا مکمل های آنتوسیانین مصرف کنند.

  1. تمشک

تمشک از جمله میوه های نرمی است که در تهیه دسر ها استفاده می شود. این میوه، سرشار از فیبر، ویتامین C، منگنز و آنتی اکسیدان می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در تمشک، از بروز سرطان و بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

علاوه بر این، آنتی اکسیدان های تمشک، باعث نابودی سلول های سرطانی سینه ، کولون و معده نیز می شوند.

  1. کلم قرمز

کلم ، یکی از سبزیجات مغذی و سرشار از ویتامین های A،  K، C  و آنتی اکسیدان می باشد. کلم قرمز، حاوی آنتی اکسیدانی بیشتری است .کلم قرمز که به عنوان کلم بنفش نیز شناخته می شود. رنگ قرمز این نوع کلم نیز به دلیل وجود آنتی اکسیدان آنتوسیانین می باشد. میزان آنتی اکسیدان کلم پخته به مراتب بیشتر از کلم خام است.

از جمله مزایای آنتوسیانین می توان به کاهش التهاب، پیشگیری از بیماری های قلبی و کاهش خطر ابتلا به سرطان اشاره کرد.

  1. حبوبات
  2. چغندر
  3. اسفناج

 

اشتراک گذاری مقاله

عضویت در خبرنامه مقالات پزشک

برای دریافت آخرین مقالات پزشکی ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید .

مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =

Picture of دکتر کوروش صمدپور
دکتر کوروش صمدپور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

فهرست

دکتر کوروش صمد پور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی MD,PhD
فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران MD