فواید نوشیدن چای سبز

 ده فایده نوشیدن چای سبز

چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی ها وسرشار از آنتی اکسیدان می باشد. چای سبز، به بهبود عملکرد مغز کمک می کند، اثرات چربی سوزی دارد و احتمال ابتلا به سرطان را نیز کاهش می دهد.

در این مقاله، به بررسی برخی از فواید این نوع چای می پردازیم:

  1. چای سبز حاوی مواد بیواکتیو است که برای سلامتی بسیار مهم هستند

چای سبز، فراتر از یک چای ساده است. این چای سرشار از  مواد مغذی و ترکیبات گیاهی، از جمله پلی فنول هاست در کاهش التهاب و مقابله با سرطان بسیار موثر هستند. علاوه بر این، این چای حاوی کاتچین نیز می باشد، کاتچین، آنتی اکسیدان طبیعی است که از آسیب های سلولی پیشگیری می کند و فواید بی نظیری دارد. این مواد، از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کرده، و در نهایت از سلول های و مولکول ها نیز محافظت می کنند. رادیکال های آزاد باعث پیری و بیماریهای متعددی می شوند

  1. چای سبز به بهبود عملکرد مغز کمک می کند

چای سبز، خواب آلودگی را از شما دور می کند، زیرا این چای، حاوی کافئین می باشد. کاری که کافئین در مغز می کند این است که انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین را مسدود می کند، به همین خاطر، تعداد نورون ها و هم چنین غلظت انتقال دهنده هایی مانند دوپامین و نوراپی نفرین بالا می رود.

کافئین ماده ای است که باعث تقویت عملکرد مغز، بهبود خلق و خو، بی خوابی و تقویت حافظه می شود. علاوه بر این، چای سبز محتوی آمینواسید ال- تیانین است که قادر است از سد خونی- مغزی نیز عبور کند. این ماده، فعالیت انتقال دهنده عصبی گابا را که اثرات ضد اضطرابی دارد، افزایش می دهد. هم چنین باعث تولید بیشتر دوپامین در مغز نیز می شود.

مطالعات ثابت کرده اند که کافئین و ال- تیانین اثر هم افزایی دارند. ترکیب این دو ماده باهم به تقویت عملکرد مغز نیز کمک می کند. بسیاری از افراد با خوردن چای سبز، پر انرژی تر خواهند بود.

  1. چای سبز اثرات چربی سوزی دارد و باعث بهبود عملکرد فیزیکی می شود

چای سبز از جمله نوشیدنی های چربی سوز است و به تقویت سیستم متابولیسم نیز کمک می کند. البته این مورد تا حدی به سیستم بدنی خود فرد نیز بستگی دارد. کافئین خود به تنهایی باعث بهبود عملکرد فیزیکی بدن از طریق گرفتن اسیدهای چرب از بافت ها و تبدیل آن به انرژی نیز می شود.

فواید چای سبز

 

  1. آنتی اکسیدان موجود در چای سبز، احتمال ابتلا به بسیاری از سرطان ها را کاهش می دهد

همان طور که می دانید، سرطان در اثر رشد غیر طبیعی و غیر قابل کنترل سلول ها ایجاد می شود، و یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست. چای سبز، منبع بسیار غنی از آنتی اکسیدان هاست. در نتیجه، از بروز بسیاری از سرطان ها پیشگیری می کند. برخی از این قبیل سرطان ها عبارتند از:

سرطان سینه : خانم هایی که چای سبز مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه خواهند بود. این سرطان در میان زنان بسیار شایع می باشد.

– سرطان پروستات.:سرطان پروستات، یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان است. مصرف چای سبز، تا حد بسیار زیادی از بروز این سرطان پیشگیری می کند.

– سرطان کولورکتال: مصرف چای سبز از بروز سرطان کولورکتال (انتهای روده بزرگ) نیز پیشگیری می کند.

این نکته را در نظر داشته باشید که هرگز شیر را به چای اضافه نکنید، این کار از میزان آنتی اکسیدان های چای می کاهد.

  1. چای سبز با محافظت از مغز، احتمال بروز آلزایمر و پارکینسون را به حداقل می رساند

چای سبز، نه تنها باعث تقویت عملکرد مغز می شود، بلکه از مغز در مقابل اثراث پیری و افزایش سن نیز محافظت می کند. آلزایمر، یکی از بیماری های دژنراتیو عصبی است که شایعترین نوع زوال عقل است. پارکینسون نیز دومین بیماری دژنراتیو عصبی شایع است و باعث کاهش تولید نورون ها در مغز می شود.

همان طور که قبلا اشاره کردیم، چای سبز حاوی کاتچین است که از نورون ها محافظت می کند و در نهایت، احتمال بروز آلزایمر و پارکینسون نیز کم خواهد شد.

  1. چای سبز با نابودی میکروب ها و باکتری ها، به حفظ سلامت دندان ها کمک می کند و احتمال بروز عفونت کاهش می یابد

کاتچین موجود در چای سبز، اثرات بیولوژیکی دارد و باعث نابودی باکتری ها و ویروس هایی مانند آنفولانزا می شود و احتمال بروز عفونت نیز کاهش می یابد.

استافیلوکوک موتانز، باکتری مضری است که در دهان است و می تواند باعث تشکیل پلاک، خرابی و پوسیدگی دندان نیز شود. کاتچین موجود در چای سبز، جلوی رشد این باکتری را می گیرد. در نتیجه، به حفظ سلامت دندان ها و پیشگیری از بروز عفونت دهان و دندان نیز کمک می کند.

  1. چای سبز احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را نیز کم می کند

متاسفانه، افراد زیادی در دنیا به دیابت نوع دو مبتلا هستند. این بیماری با قند خون بالا، مقاومت به انسولین و یا عدم تولید انسولین همراه می باشد. مصرف چای، به پایین آمدن سطح قند خون کمک می کند، و می تواند از بروز دیابت نوع دو نیز پیشگیری کند.

  1. چای سبز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز کم می کند

بیماری های قلبی عروقی شامل حملات قلبی و سکته های مغزی، از  علل شایع مرگ و میر در دنیا هستند. مصرف چای سبز تا حد بسیار زیادی از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری می کند.

چای سبز باعث افزایش آنتی اکسیدان های خون می شود، و ذرات LDL را در برابر اکسیده شدن محافظ می کند،  و اثرات مضر LDL  را به حداقل می رساند و این خود یکی از دلایل کاهش بروز بیماری های عروقی است.

  1. چای سبز به کاهش وزن و پیشگیری از چاقی نیز کمک می کند

این چای با تقویت سیستم سوخت و ساز و متابولیک بدن، به کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر این، چای سبز باعث کاهش چربی های اضافی به خصوص در ناحیه شکم نیز می شود.

  • چای سبز می تواند باعث افزایش طول عمر شود

از آن جایی که این چای، خاصیت ضد سرطانی دارد و از بروز بیماری های قلبی نیز پیشگری می کند، می تواند باعث افزایش طول عمر نیز شود. برخی از تحقیقات ثابت کرده اند، افرادی که در روز، 5 فنجان چای سبز می خورند، بیشتر عمر می کنند. این چای باعث می شود تا افراد، به دلیل بیماری های قلبی و یا سکته جان خود را از دست ندهند.

بطور خلاصه برای داشتن بدنی سالم، وزن پایین، و پیشگیری از بروز سرطان و یا سایر بیماری ها، مصرف چای سبز را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود قرار دهید. سعی کنید از برندهای مرغوب استفاده کنید، زیرا برخی از چای سبزها با کیفیت پایین، محتوی مقادیر بالایی فلوراید هستند.

با تشکر مدیریت سایت دکتر کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی

بهترین متخصص تغذیه کیست؟

رژیم چاقی

رژیم لاغری

 

 

 

اشتراک گذاری مقاله

عضویت در خبرنامه مقالات پزشک

برای دریافت آخرین مقالات پزشکی ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید .

مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

فواید چای سبز
Picture of دکتر کوروش صمدپور
دکتر کوروش صمدپور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

فهرست

دکتر کوروش صمد پور

::‌ متخصص تغذیه در غرب تهران ::

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی MD,PhD
فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران MD